Kirkko uudistuu ruohonjuurelta lähtien. Sen tärkein toiminta tapahtuu alueseurakunnissa, joissa on kirkon voima. 

Meillä on koko kansan kirkko, ja on hyvä, että sen jäsenet voivat toimia paikallistasolla monipuolisesti. Vaikutusmahdollisuuksien ja aluedemokratian viimeaikainen kasvu on myönteistä.  

Alueseurakunnan toimintaa johtaa aluekappalainen yhdessä alueneuvoston kanssa. Jyväskylän suuressa seurakunnassa alueneuvostot ovat erityisen tärkeitä. On ollut antoisaa olla Huhtasuon alueseurakunnan alueneuvostossa 2009–2010.

Toivottavasti alueseurakuntatyötä kehitetään yhteistyössä seurakuntalaisten kanssa nykyistäkin avoimemmaksi. Jokainen on tärkeä ja jokainen ansaitsee tulla kuulluksi. Kaikki tarvitsevat osallisuutta, jota kirkko voisi tarjota nykyistäkin enemmän.

Kirkon tulee olla eri kaupunginosissa kohtaamispaikka, jossa ihmisten taakkoja ja iloja jaetaan ja johon jokainen tuntee olevansa tervetullut. Yhdistyksillä ja muilla paikallisilla toimijoilla voisi olla siellä kokoontumistilat ja yleisötapahtumia.  Keski-Suomen kulttuuriryhdistys onkin järjestänyt paikallisseurakuntien ja Huhtasuolla kokoontuvan Pietarin killan kanssa kaikille avoimia tilaisuuksia.

Usko ja lähimmäisyys näkyvät parhaimmillaan arjessa. Laman ja suuren työttömyyden koettelemassa Jyväskylässä tarvitaan välittämistä. On asetuttava heikoimman rinnalle.